1 av 3
Falun gong praktiseras också i Skövde.
2 av 3
Konstnären Katarina Nitsch i mitten.
3 av 3
Conny Modig är bra på fysik.

Skaraborg Direkt måndag 7 april

Nya A-kasseregler drabbar deltidsanställda. Från och med i dag har regeringen beslutat att den som är anställd på deltid bara stämpla upp till heltid under 75 dagar. Tidigare har det varit möjligt under 300 dagar. Många av de som drabbas är kvinnor som arbetar i vården. I fackförbundet Kommunal i Skaraborg har 69 procent av de som stämplar en anställning på deltid.

* * *

Motion i Skövde, politik i Kina. Träffa Skaraborgarna som ägnar sig åt meditationsformen falun gong. Okontroversiellt här, men politiskt sprängstoff i Kina, där rörelsen har utvecklats till en protest mot regimen.

* * *

Konstfilm spelas in i Karlsborg. I dagarna är konstnären Katarina Nitsch i Karlsborg för att spela in en konstfilm. Vardagliga rörelser är temat i filmen och på flygfältet ska fallskärmsjägare filmas när de hoppar, landar och samlar ihop sina skärmar. Filmen ska visas i höst.

* * *

Och så gästade Conny Modig från Stenstorp studion. Han har fått pris av Kungliga vetenskapsakademien för att han är en så bra fysiklärare.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista