Så här såg det ut vid tidigare utgrävningar.

Skaraborg Direkt torsdag 10 april

Kriminalvården ljög efter självmord på häktet i Mariestad. När en 23-årig häktad man hängde sig på en toalett på häktet i Mariestad gjorde personalen inget för att försöka plocka ner honom. Istället väntade de i nio minuter på att ambulansen skulle komma. Det visar en granskning som P1-programmet Kaliber har gjort.
När mannens anhöriga skulle informeras framstod det dock som att personalen hade försökt rädda honom. Nu tror de anhöriga att 23-åringen hade kunnat räddas till livet om han hade plockats ner direkt.

* * *

Spännande fynd ger förlängd utgrävning. Under de tre år som utgrävningar har gjorts vid Varnhems klosterkyrka har bland annat grunden till en ännu äldre kyrka och många gravar hittats. Fynden anses delvis förändra hur vi bör se på Sveriges kristnande. Nu får utgrävningen fortsätta ett år till.

* * *

Operation kan ge lindring för Parkinson-patienter. Inga-Lisa Johansson i Mariestad fick diagnosen Parkinson 1991 och sedan dess har hon levt med den obotliga sjukdomen. Det gäller att ta sin medicin på rätt tider under dagen, men Inga-Lisa har också fått stor hjälp efter en operation, som görs på allt fler med sjukdomen.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".