Familjens hus måste nu rivas.

Skaraborg Direkt måndag 14 april

Polisen jagar pyroman i Tidaholm. Natten till söndagen antändes fyra olika hus under kort tid i centrala Tidaholm. En villa förstördes och familjen lyckades fly precis innan det var för sent. Polisen har fått in många tips från allmänheten och också säkrat vissa spår på plats. De säger sig ha en bild av ett möjligt motiv hos en gärningsman.

* * *

Allt fler väljer borgerlig begravning. Sedan kyrkan och staten skildes åt för åtta år sedan har antalet borgerliga begravningar blivit allt fler. I Lidköping har kommunen utsett tre borgerliga begravningsförättare och där finns två kapell som snabbt kan göras om så att de passar en borgerlig begravning, utan religiösa symboler.

* * *

Namninsamling vill öppna Karlsborgsbanan. Just nu pågår arbetet med att kräva att den nedlagda Karlsborgsbanan ska öppnas för järnvägstrafik igen. I Tibro kräver föreningen en kommunal folkomröstning och har redan samlat in underskrifter från de fem procent av invånarna som krävs för det.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".