Skaraborg Direkt torsdag 17 april

Mormors mat är klimatsmart. Den senaste veckan har vår mat diskuterats utifrån hur stor påverkan den har på klimatförändringarna och en märkning förbereds som ska hjälpa oss att välja de varor som är skonsammast mot miljön. redan i dag ger vi dig den bästa tumregeln: Ät som på mormors tid, så kan du ha gott samvete.

* * *

Experiment om framtidens ödesfrågor i Mariestad. Ett Science center på temat energi ska lära ortens barn om hållbar utveckling och förhoppningsvis också locka turister. Satsningen kostar över sex miljoner, men kommunen hoppas bara behöva stå för knappt en av dem.

* * *

Klart med uppsägningarna på Metsä tissue. Nästan 50 anställda på Metsä tissue i Mariestad förlorar sina jobb när papperstillverkaren drar ned. Bland anställda och fack är oron stor för att det kommer att bli svårt att bedriva effektiv verksamhet framöver, att den här neddragningen gör den personal som är kvar alldeles för sårbar.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".