Skaraborg Direkt onsdag 23 april

Karlsborg pekas ut för nya besparingar i försvaret. I dag har ÖB Håkan Syrén samlat landets regementschefer i Stockholm för att informera om behovet av nya neddragningar. Det står nu klart att Karlsborg riskerar att bli av med det som återstår av försvarsmakten på orten.

* * *

Skara kommun erbjuder sig att köpa sjunkande hus i Axvall. De två familjer, vars villor är byggda på en gammal soptipp vid Axvall, fick i dag ett erbjudande från kommunen, som erbjuder sig att köpa de sjunkande husen till taxeringsvärde.

* * *

Nyckelspelare stannar i Mariestad. Ytterligare en viktig spelare har skrivit på ett nytt kontrakt med allsvenska hockeylaget Mariestad Bois. Det är målvakten Pär Åkerström som har skrivit ett två-års kontrakt med klubben. Även spelaren Fredrik Johnsson kommer stor sannolikhet att skriva på ett nytt kontrakt med Bois i morgon.

* * *

Och så pratade vi med tillsyningsmannen på Lurö om den uttjänta restaurangbåten Skutan från Lidköping som kommit på drift under bogseringen till Karlstad.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".