Deppiga miner efter förra årets finalförlust, den tredje på raken.

Skaraborg Direkt onsdag 30 april

Nytt varsel i vårdstrejken. Om sjuksköterskorna inte kommer överens med arbetsgivaren innan 16 maj kommer Lidköpings sjukhus att drabbas hårt av strejk.

* * *

Neddragningar på behandlingshem kritiseras av de drabbade. Kommunernas kostnader för vård på behandlingshem ökar allt mer, och i till exempel Skara vill man nu dra ned på placeringarna och istället satsa mer på öppenvård på hemmaplan för missbrukare.
Emelie, som själv kommit ur ett missbruk med hjälp av en vistelse på behandlingshem, är kritisk till att de som behöver inte längre ska få den typen av vård.

* * *

Dan före dan för Skövde HF. Tre finalförluster i rad – begripligt att minerna var dystra för ett år sedan. I dag träffar vi lagets målvakter som hårdtränar för att släppa in så få mål som möjligt i morgondagens SM-final mot Sävehof, laget som Skövde verkar ha väldigt svårt att slå, hur nära det än har varit.

* * *

Pensionärerna inflyttade i ungdomshuset. PRO i Lidköping har nu flyttat in i sina nya lokaler i Sockerbruket. Och både unga och gamla tror att det ska gå bra att samsas i huset.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".