Skaraborg Direkt torsdag 8 maj

Kontroversiell konst hängs igen på högskolan. 2003 plockades konstverk av Cecilia Parsberg ner efter protester från lärare vid vårdutbildningarna. En av bilderna visar en kvinna som står på en mans huvud. I dag hängdes bilderna upp igen och konstnären har bjudits in för att möta studenter och lärare i nästa vecka.

* * *

Ny metod ger bra resultat på Margretelund. Sverige och Norge provar nu ut en ny form av vård av unga som hamnat i droger och missbruk. Margretelunds ungdomshem i Lidköping är en av dom som använder den nya modellen som visat sig vara framgångsrik när det gäller att få ungdomar att avstå från återfall i droger och brott.

* * *

Torstenson testar Danmark igen. Förra årets försök att bli proffs slutade i personlig katastrof och flykt hem till Skövde igen. Men nu känner sig Linnea Torstenson bättre rustad att bli danskt handbollsproffs. Dessutom blir det i ett lag som har värvat flera av hennes gamla lagkompisar, bland dem landslagsmålvakten Madeleine Grundström. De kommer båda att spela i Ålborg DH.

* * *