1 av 2
Carl-Einar Häckner upplyser om klamydia på sitt sätt.
2 av 2
Charlotte Perrelli på plats i Belgrad.

Skaraborg Direkt måndag 19 maj

Trolleri ska stoppa klamydia. I dag började konstnären Carl-Einar Häckner en veckolång turné genom Skaraborg där han ska få gymnasieungdomar att skydda sig mot klamydia och andra sexuella sjukdomar. Häckner inledde turnén i Vara konserthus där det var näst intill fullsatt med elever från Lagmans-gymnasiet och de fick en något annorlunda undervisning om klamydia.

* * *

Kommunerna brister i handikappvänlighet. Om bara två år ska offentliga miljöer vara anpassade för funktionshindrade, enligt regeringens mål. Sveriges Radio har granskat kommunhus runt om i landet och det visar sig att målet är långt borta på många av dem.

* * *

Dags för schlagercirkus i Belgrad. På torsdag gäller det för Charlotte Perrelli att lyckas kvala in till lördagens final i Eurovision song contest. Men hon är på plats redan nu efter en lång turné runt Europa för att ragga röster genom att vara med i TV och radio. För förväntningarna är stora på den som har vunnit förr.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista