1 av 2
2 av 2
220 sjuksköterskor i Lidköping började strejka i dag klockan tolv.

Skaraborg Direkt tisdag 20 maj

Rekordskadestånd till utelåst romsk kvinna. Den hyresvärd på Varaslätten, som inte släppte in en kvinna i den lägenhet hon hade hyrt, gjorde fel. Det konstaterar Lidköpings tingsrätt i en dom i dag. Kvinnan får 50 000 kronor i skadestånd, det högsta som betalats ut i ett sådant ärende.

* * *

Loppis i Tibro ska bli skola i Colombia. 700 elever vid Fågelviks-gymnasiet lägger hela dagen på att samla in pengar till ett skolbygge i Colombia. Loppis, biltvätt och lokalkändisar som raggar pengar är några sätt. Sedan ska elever från Tibro åka till Colombia för att bygga skolan.

* * *

Strejk stänger Lidköpings sjukhus. I dag inleddes den tredje vågen i Vårdförbundets strejk. I Skaraborg innebär det att i stort sett all verksamhet på Lidköpings sjukhus lamslås. Patienter har flyttats till KSS i Skövde och operationer har ställts in. Totalt har sjuksköter-skorna nu strejkat i en månad. Utan resultat så här långt.

* * *

Svårt att få vård för papperslösa flyktingar. Riksdagen debatterade i dag vården för asylsökande. I morgon fattas beslutet, men politikerna får kritik av både läkare och Röda korset.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".