1 av 2
Maria Karlsson från Lidköping är framgångsrik internationellt.
2 av 2
Rob Coe, Djamilla Skoglund och James Carnell ordnar festival.

Skaraborg Direkt onsdag 21 maj

Jungs skola bjöd in politiker för att rädda skolan. I nästa vecka ska kommunfullmäktige i Vara fatta beslutet om att lägga ner skolan i Jung. I ett sista försök att få dem att ändra sig bjöd skolan i dag in alla politiker på öppet hus. Och några av dem kom.

* * *

Rekordmånga deltagare i skol-DM för funktionshindrade. På Odenplan i Falköping har 425 elever med funktionshinder tävlat i friidrott i dag. Det betyder att intresset för tävlingarna är rekordstort. På plats för att inspirera ungdomarna fanns sprintern Maria Karlsson från Lidköping, som bland annat har ett VM-silver på meritlistan.

* * *

Festival i Ekehagen ska hylla konsten. För drygt två år sedan flyttade de till Falköping från England för att få bo på landet. I augusti arrangerar de en festival i Ekehagens forntidsby med musik och konst. Bland artisterna finns Göteborgsband som New Tango Orchestra och Little Dragon, såväl som lokala musiker.

* * *

Och så pratade vi med Bachu Miah från Lidköping som fått Kommunal Skaraborgs kulturstipendium för sitt sätt att jobba med trolleri.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista