1 av 2
Jesper Odelberg var i Lidköping.
2 av 2
Polisens nya superbil ska användas i extremt farliga situationer.

Skaraborg Direkt torsdag 22 maj

Tidaholm får lekplats för funktionshindrade. Tidaholm ska få sin första kommunala lekplats som är anpasad för funktionshindrade barn, efter att föräldrar i kommunen i flera år kritiserat de offentliga lekplatserna.

* * *

Odelberg motbevisar fördomar. Komikern Jesper Odelberg har en CP-skada och sitter i rullstol. Med teater och musik vill han utmana folks fördommar kring sitt handikapp. I dag gjorde han det för 430 högstadieelever i Lidköping, bland annat berätta många konkreta exempel från sitt eget liv. Som hur det är att försöka ta ut pengar i en bankomat när man sitter i elrullstol.

* * *

Polisens extrembil testas i Skaraborg. Tre nya bilar ska rusta polisen för extremt farliga situationer. En av dem finns i Göteborg, men är just nu i Skaraborg för att användas i utbildning. Den väger sju ton och kostar tre och en halv miljon. För det får polisen en skottsäker bil med mycket utrustning.

* * *

Dessutom fick vi tips om hur man undviker att bli lurad när man handlar på internet.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".