Skaraborg Direkt onsdag 28 maj

Nedläggningshotad skola övade jordbävning. I veckan genomför Räddningsverket i Skövde en stor jordbävningsövning där man ska utbilda en svensk och en norsk styrka som ska kunna åka ut i världen och hjälpa till att rädda liv vid omfattande naturkatastrofer.
Efter förra veckans riksdagsbeslut om att staten inte längre ska driva skolan hoppas de anställda nu att någon annan vill göra det.

* * *

Ny förening vill skapa mötesplatser för funktionshindrade. Med inspiration från en framgångsrik förening i Göteborg har några eldsjälar i Skaraborg startat en egen förening för den med intellektuella funktionshinder. Grunden kallas föreningen och målet är dels att ta tillvara medlemmarnas intressen, dels att ordna kul fritidsgrejer.

* * *

Härjacellist belönad av kunglig akademi. Frida Bromander, som kommer från Härja utanför Tidaholm, belönades i dag av Kungliga musikaliska akademien tillsammans med fyra andra unga lovande stråkmusiker. Hon går just nu på musikgymnasium i Falun och ska fortsätta på Musikhögskolan i Stockholm till hösten. För cello är något hon vill fortsätta med.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista