Skaraborg Direkt torsdag 29 maj

Rattfull tog Sandras liv. För ett år sedan krockade Björn Stålhammar och hans flickvän Sandra med en full bilist utanför Otterbäcken. Björn skadades svårt och Sandra dog.

I dag dömdes 20-åringen som orsakade olyckan till tre månaders fängelse för vållande till annans död, vållande till kroppsskada, rattfylleri och vårdslöshet i trafik.

Björn Stålhammar berättar om sin sorg i förhoppningen att det ska fungera som tankeställare för den som överväger att sätta sig full bakom ratten.

* * *

Missnöje med vårdstrejkens resultat. I går slöt Vårdförbundet avtal med arbetsgivaren efter konflikten om sjuksköterskornas löner. Reaktionerna från förbundet medlemmar lät inte vänta på sig och de flesta var besvikna över att fem veckors strejk inte resulterade i ett större lönelyft.

* * *

Nu får djursjukhuset röntga människor igen. Sedan årsskiftet har inga människor undersökts med magnetkameran på djursjukhuset i Skara, trots att köerna är långa till Skaraborgs sjukhus kameror. Men nu har ett nytt avtal slutits om att djurkameran ska användas för att försöka korta köerna.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista