Läckö slott öppnar snart för året.

Skaraborg Direkt måndag 2 juni

Torsö vill ha del av kommunens satsningar. Torsöborna har tröttnat på vad de ser som  Mariestad kommuns avveckling av bygden. Byalaget har nu skrivit till kommunen och kräver att det satsas på ön. Mona Lundgren är född på Torsö och hon bor fortfarande kvar där. Genom årens lopp har hon sett bygden dö ut och hon är besviken över hur lite kommunen gör för de boende på ön. Men kommunalrådet förstår inte vad Torsöborna klagar på.

* * *

Nyskriven opera och nyöppning av gamla köket. När årets säsong presenterades på Läckö slott i dag handlade dert mycket om den helt nyskrivna operan om slottets mest kände herre, Magnus Gabriel de la Gardie. Men nytt för i år är också att allmänheten för första gången får komma in i slottets stora kök.

* * *

Två bordtennis-skaraborgare till paralympics. Sedan tidigare var det klart att Fredrik Andersson från Falköping ska representera Sverige vid handikapp-OS i Peking. I dag presenterades truppen och då fanns ytterligare en skaraborgare med, Linus Karlsson, bordtennisspelare från Grästorp.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".