Skaraborg Direkt tisdag 3 juni

Vanlig fiskolja hjälper okoncentrerade barn. En vetenskaplig studie som gjorts vid Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg visar att barn med ADHD och liknande diagnoser blir hjälpta av att äta fiskolja med omega-3. 75 barn ingår i undersökningen, 15 av dem kommer från Skaraborg.

* * *

Ingen bensin för båtägare i Karlsborg. Sedan Statoil lade ner sin bensinstation i Karlsborg finns det inte längre någon bensin att tillgå på orten för den som åker på Göta kanal eller Vättern. För att det överhuvudtaget ska bli möjligt att tanka mellan Sjötorp och östgötasidan blir det nu istället kanalbolaget som får sätta upp en pump i Karlsborg.

* * *

Vättervattnet räcker inte i torkan. Skaraborgs vatten, som förser Falköping, Skara och Skövde med vatten från Vättern, gick i dag ut med en varning om att de inte har så mycket vatten som krävs i torkan. De vädjar därför att kommuninvånarna ska låta bli att vattna, fylla pooler och på andra sätt slösa på vattnet.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista