Skaraborg Direkt onsdag 4 juni

GHB-problemet växer. Ett problem i samhället är att den vanliga alkoholen ofta banar väg för att testa även farligare grejer. En av dom allra farligaste droger man kan få i sig är GHB. Just på en skolavslutning i förra veckan var en Törebodakille nära att dö efter att ha druckit GHB.

* * *

Lyckad biljakt. I morse var Håkan Eriksson i Håkantorp med om ett spektakulärt stöldförsök, där brittiska medborgare utgav sig för att vara vägarbetare och ville köpa utrustning för ett pågående vägbygge. Men i själva verket var dom ute för att stjäla rostfritt material. Männen greps sedan efter att Håkan jagat dom flyende personerna med sin bil.

* * *

Luftakrobater trivdes. I veckan har flera piloter från från Sverige och Danmark varit på träningsläger vid Skövde Flygplats för att förbättra sin förmåga i sporten konstflygning. Detta tillsammans med en trefaldig världsmästare från Ryssland.

* * *

Luttrade bönder har fått nog. Det torra och varma vädret riskerar att försämra böndernas skördar. I Luttra utanför Falköping är vallarna redan gula av torkan och gräset har slutat växa det berättar bonden Stefan Lennartsson.

* * * 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista