Skaraborg Direkt måndag 9 juni

Student betyder fylla.
På fredag tar många elever studenten vid gymnasie-skolorna i Skaraborg. Bland annat i Mariestad, Skara och Skövde. Med studenttider kommer också fyllan och lärare, som SR Skaraborg har pratat med, vittnar om att alkoholkonsumtionen ökat på senare år bland gymnasieleverna som ska fira att tolv år i skolan är över.

* * *

Nasrin måste gömma sig för sin familj. I nästan fyra av fem kommuner i Västra Götaland har personal inom socialtjänsten stött på hedersvåld eller hederstänkande. Det visar en enkätundersökning som Sveriges Radios lokala kanaler gjort. Nasrin är 19 år gammal och bor sedan två år på ett skyddat boende någonstans i västsverige. Hon tvingades hemifrån när hennes pappa satte sin syn på heder före sin dotters frihet och liv.

* * *

Mellberg har inte missat en minut på planen. Vänsterback, högerback, mittback. Placera honom var som helst. Olof Mellberg från Gullspång är inte bara försvarsspelets allkonstnär - han är dess verklige stålman också. Inte en missad minut på 15 mästerskapsmatcher. Och han är glad att han lyckats hålla sig oskadad.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista