Skaraborg Direkt onsdag 11 juni

Svårsläckt brand i mosse vid Floby. Det började brinna i natt och som mest bekämpade nästan 100 frivilliga och brandmän elden i torvmossen och skogen intill. På eftermiddagen var branden under kontroll, men riskerade att flamma upp igen på grund av den kraftiga vinden. Västra stambanan ligger i närheten och stängdes för tågtrafik på eftermiddagen.

* * *

Kommunstyrelsen i Skövde lovade extra pengar till skolan. Rydskolan i Skövde kommer att få extra pengar. Idag beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott att skolnämnden ska få 2 miljoner kronor. Pengarna ska främst gå till Rydskolan men även till andra skolor som behöver stöd.

* * *

Men på skolan i Yllestad är det fortfarande ovisst. Imorgon är det skolavslutning på Yllestad skola. Trots det har barn och föräldrar ännu inte fått något besked om hur många årskurser som kommer att finnas på skolan till hösten. Politikerna i Falköping har diskuterat skolans framtid i ett och ett halvt år men inte kommit fram till något.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista