Skaraborg Direkt torsdag 12 juni

NBG avvecklas utan att ha skickats ut. I dag hölls avslutningscermoni för omkring 1 000 kontraktsanställda soldater i Nordic Battlegroup på Skövde garnison. Snabbinsatsstyrkan har sedan årskiftet legat i beredskap för att skickas till orohärdar runt om i världen, men nu avvecklas Nordic Battlegroup utan att ha varit ute på en enda insats.

* * *

Namnlistor om att dela Götene kommun. 716 personer på Kinnekulle kräver en kommunal folkomröstning i Götene kommun, om att Kinnekulleområdet istället ska få tillhöra Lidköpings kommun. I dag lämnades namnunderskrifterna över till kommunalrådet Bo Bergsten (kd) i Götene.

* * *

Stikkans pris till dansare från Falköping. Hon har dansat sedan hon var fyra år. Nu går Filippa Bruto på Katedralsskolans dansutbildning i Skara och hoppas på en framtid inom dansen. Lite uppmuntran fick hon i dag då det meddelades att hon får årets kulturpris till Stikkan Anderssons minne. Priset är på 15 000 kronor.

* * *

Och så uppmärksammade vi att det är skolavslutningstider. I Falköping erkände förstaklassarna att de kommer sakna skolan lite.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista