Foto: Scanpix

Skaraborg Direkt tisdag 17 juni

Till motoffensiv. Kommunalrådet i Tidaholm, P-O Graaf, kunde undvika förlora en förtroendeomröstning om sin roll som kommunalråd. Dessförinnan lyckades oppositionen vinna en omröstning som innebär att han inte får ansvarsfrihet för sin roll i fjärrvärmebygget. Då ville han avgå. Men nu väljer Per-Olof Graaf att stanna på sin post och istället gå till motoffensiv.

* * *

Grisar till salu på nätet. Just nu pågår Sveriges grisproducenters årsstämma i Skaraborg. De trehundra producenterna som är där kommer bland annat få ta del av nyheten att de snart kan börja bjuda ut sina grisar till försäljning över internet för slaktindustrin. Peter Eriksson, är ordförande i Skaraborgs grisproducenter, och smågrisproducent i Grevbäck utanför Hjo:

* * *

Hallå, Hållö, nu kommer vi! Många kommuner satsar allt mindre på aktiviteter för barn och ungdomar under sommarlovet. Men Falköping gör för trettonde året i rad ett sommarkollo för ungdomar som aldrig kommer iväg på en riktig semester. I år går resan till Hållö, en ö utanför Smögen.

* * *

...och så pratade vi med Roland Haraldsson på Musik i väst, som presenterade årets program för Musik på slott och herresäten.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".