1 av 2
Foto: Scanpix
2 av 2

Skaraborg Direkt onsdag 18 juni

Nej till mineraljakt. I dag beslutade bergsstaten att det kanadensiska företag som ville leta alunskiffer i bergen runt Falköping, Tidaholm och Skövde får avslag på sin ansökan. Myndigheten slår fast att natur- och kulturvärdena är för stora på de 14 platser som företaget vill undersöka. Och Christina Karlsson från Dimbo som jobbat emot undersökningar är förstås glad idag.

* * *

Bättre hjälp för krigsskadade. Röda korsets behandlingscenter för krigsskadade och torterade i Skövde kommer i framtiden att klara vårdgarantin. Under våren har många flyktingar som sökt hjälp inte fått vård inom tre månader.

* * *

Förra året ökade antalet virusattacker på internet stort. Idag kommer det i snitt två nya virus i minuten. Per Hellqvist, som är IT-säkerhetsexpert, säger att dagens nätattacker ser annorlunda ut idag jämfört med för några år sedan.

* * * 

...och så pratade vi självklart med en skaraborgare som laddade upp som bäst inför Sveriges ödesmatch mot Ryssland i EM-fotbollen. Anders Trygg från Skövde var på humör. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".