1 av 2
2 av 2

Skaraborg Direkt torsdag 28 augusti

Hjältar i teaterprojekt. Igår besökte Sharafs hjältar Skövde och berättade om hedersrelaterat våld som en del i ett projekt som ska få kommuninvånare och personal att lära sig mer om hur det är att som ung komma från en annan kultur till Sverige. Med hjälp av teater och diskussionsgrupper fick deltagarna veta mer om hur hedersrelaterat våld kan se ut.

* * *

Stigande priser på livsmedel gör att kommunerna sparar in där de kan och det syns på lunchbrickan på många skolor. Vi har besökt Katedralskolan i Skara, där rektorn sett sej tvingad att minska på mjölken för att få pengar över till ett salladsbord.

* * *

Åker till Kina. Erik Kullingsjö från Falköping ska åka med som coch för det svenska pingislandslaget till paralympics i Peking. Ett stort äventyr väntar.

* * *

...och så pratade vi med Sommarlands vd Magnus Wetterö, som summerade årets säsong. Han hade hoppats på fler besökare, men konstaterade att intäkterna ändå ökat med tio procent.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista