1 av 3
Mikael Tornving och Jacob Eklund spelar tuffa poliser i GSI.
2 av 3
Polisen hade i dag spärrat av gården för en teknisk undersökning.
3 av 3
I Skövde blev det nej till kommunens önskan om kameror.

Skaraborg Direkt torsdag 2 oktober

Nytt brutalt hemrån utanför Lidköping. Natten till i dag rånades ett äldre par i sitt hem. De bands, misshandlades och hotades med vapen. Rånet har många likheter med ett rån i Lidköpingstrakten för en och en halv månad sedan.

* * *

Ingen kameraöver-vakning av gator i Skövde. Det blir inga övervakningskameror på de krogtäta gatorna i centala Skövde, som kommunen har ansökt om att få sätta upp. Länsstyrelsen säger nej och motiverar sitt beslut med att det kränker den personliga integriteten.

* * *

Polisen som ska rädda filmbranschen. I en tid när allt färre svenska filmer lockar den riktiga storpubliken satsar Svenska Filminstitutet på stöd till de filmer de tror kan bli riktigt framgångsrika. En av dem är den senaste filmen om Göteborgspolisen Johan Falk. Vi besöker inspelningsplatsen utanför Göteborg och träffar bland annat filmens fotograf, Per Arne Svensson från Lidköping.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista