1 av 3
Bravo är världens finaste häst och min bästa vän, säger Otto Almér Larsson.
2 av 3
Nu ska Bert Karlsson göra skolmaten i Sverige bättre.
3 av 3
19 procent av de undersökta känner inte doften av denna gran.

Skaraborg Direkt måndag 6 oktober

Bråkiga barn stoppar skolbuss. Bussen som kör skolbaren från Mariaskolan i Mariestad till Lugnås vägrar att i fortsättningen stanna vid skolan för att plocka upp eleverna. Efter en lång tids problem med stökiga ungdomar har nu Swebus och Västtrafik tagit beslutet att ungdomarna får gå en knapp kilometer till resecentrum för att istället ta bussen därifrån.

* * *

Ny forskning: Många saknar luktsinne. 19 procent av de undersökta i en studie från Kärnsjukhuset i Skövde saknade helt eller delvis luktsinne. Det visar sig också att de drabbade lider av sin åkomma.

* * *

Ridning betyder frihet.
I helgen var det ridtävlingar för funktionshindrade i Falköping, där en av de fyra deltävlingarna i årets distriktsmästerskap ägde rum. De deltagare som inte hade egna hästar fick låna av ridskolan.

* * *

Bert på korståg mot dålig skolmat. I en ny TV-serie med start i TV 4 i kväll ska Bert Karlsson med hjälp av tre kändiskockar visa att det inte alls blir dyrare att laga skolmat med lokala råvaror och ute på de enskilda skolorna, istället för i centralkök.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista