1 av 2
Inger Johansson, Eva och Birgit Andersson bakar för att hjälpa lidande barn.
2 av 2
Volvos VD anländer till presskonferensen för att informera om dagens varsel, som berör 3 300 anställda i världen.

Skaraborg Direkt onsdag 8 oktober

Storvarsel på Volvo drabbar Skövde och Floby. Dagens varsel från Fordägda Volvo blev betydligt större än någon trott. 3 300 anställda väntas få sluta, av dem 60 tjänstemän i Skövde och Floby. På de båda fabrikerna befarar man att varslet kommer att följas av fler.

* * *

De bakar kakor för Världens barn. I veckan kulminerar Radiohjälpens insamling till förmån för Världens barn. Det går att bidra på många sätt. I Essunga har ett antal kvinnor bakat hela veckan. Kakorna ska säljas när P4-programmet Ring så spelar vi sänder från Nossebro på lördag och vinsten går till insamlingen. De hoppas att kommunen ska placera sig på topp-10 bland de som samlat in mest pengar.

* * *

50 år sedan första pacemakern. I dag är det 50 år sedan den första pacemakern opererades in i en person i Sverige. Tore Donslund från Skövde fick en pacemaker för tre år sedan. Eftersom han är läkare förstod han tidigt att det var dags för en egen operation.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".