1 av 3
Drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf firar Essunga.
2 av 3
Många ville vinka till kungen.
3 av 3
Nästa sommar ska den konstgjorda anläggningen vara helt klar.

Skaraborg Direkt torsdag 9 oktober

Kungaparet firade Essunga. Skaraborgs yngsta kommun fyller 25 år och det firades i dag genom att kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia kom på besök. På programmet stod bland annat besök på en toppmodern mjölkgård och förstås ett högtidstal inför en stor publik av förväntansfulla unga och gamla i Nossebro.

* * *

Mariestad får konstgjord sjö för vattenskidor. Trötta på den blåsiga Tidan har Mariestads vattenskidklubb länge drömt om en egen sjö att träna på. I mars i år sattes grävskopan i marken och nästa sommar ska allt vara klart. Nu hoppas klubben kunna locka stora tävlingar till sin specialbyggda sjö.

* * *

Halsbränna kan vara dold sjukdom. Så många som 27 000 skaraborgare kan lida av sjukdomen magsaftsreflux. I sin mildaste form yttrar den sig som halsbränna och sura uppstötningar, men symptomen kan bli betydligt värre.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista