1 av 2
Omkring 170 kvinnor i Skaraborg drabbas av bröstcancer varje år.
2 av 2
Carin Lexmon (m), Erling Håstrand, Sparbanksstiftelsen och Kjell Hedvall (s) tar spadtaget.

Skaraborg Direkt tisdag 14 oktober

Bandybygget i Lidköping igång. 217 miljoner kronor ska den kosta, bandy- och evenemangshallen som började byggas i dag. Den har varit omdebatterad och vägen fram till bygget har varit lång, men nu ska den vara färdig i slutet av nästa år.

* * *

Regionpolitikerna höjer inte sina löner. Det blir inga höjningar på mellan 6 000 och 12 000 kronor av regionrådens löner, som arvodesberedningen föreslagit med motiverigen att andra landsting har högre ersättningar. Den politiska majoritetens fullmäktigegrupper tycker inte att sittande politiker ska höja sina löner mitt i mandatperioden.

* * *

170 skaraborgare drabbas av bröstcancer i år. Tidiga diagnoser och bättre behandlingsmetoder har gjort att Sverige har den högsta andelen överlevande i världen. Men beskedet att vara drabbad är ändå en stor chock för varje kvinna som får veta det. Vi har träffat en av dem.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista