1 av 2
De synskadade befarar sämre hjälp i vardagen.
2 av 2
Sångerskan Jaqee åker med till Japan.

Skaraborg Direkt onsdag 15 oktober

Oklart om ökning av antalet poliser. Ett av de vallöften som presenterades av moderaterna inför valet var att antalet poliser skulle öka. Så sent som förra året handlade det om att Skaraborg skulle få ett 50-tal fler poliser fram till 2010. Men nu är det tveksamt om de här siffrorna fortfarande gäller. Gängbråken i Göteborg kan betyda att Skaraborg får en mindre tilldelning nya poliser.

* * *

Synskadade befarar försämringar. Idag protesterar Synskades riksförbund mot att Mariestads kommun kommer att avskaffa sin syninstuktör, som arbetar med att stötta dom synskadade med olika hjälpmedel i vardagen. Även i Skövde riskerar syn och hörselinstruktören att dras in och i Vara kommun har man sen tidigare upphört med att tillhandahålla en syninstruktör.

* * *

BBB big in Japan. Bohuslän big band packar just nu instrumenten för en turné som ska ta dem så långt som till Japan. Med sig tar de trombonisten Nils Landgren, som också är konstnärlig ledare för orkestern, och sångerskan Jaqee, som bland annat ska bidra med sina tolkningar av Billie Holiday.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".