1 av 2
Linda var rädd för sina föräldrar när de drack.
2 av 2
Sommarland satsar på berg- och dalbana.

Skaraborg Direkt torsdag 16 oktober

Varsel på Volvo Penta – en tredjedel får gå. Volvo Penta varslade i går 90 anställda om uppsägning. Vikande försäljning och global kris anges som skäl. Personalen hade inte väntat sig ett så stort varsel.

* * *

Även Kinnarps kontorsmöbler varslade 24 anställda. Också där hänvisades till minskade order och global kris.

* * *

Linda levde med missbrukande föräldrar. 385 000 av Sveriges barn lever med föräldrar som missbrukar alkohol. Det visar en rapport från som Statens Folkhälsoinstitut. Bara i Falköping tros det finnas 1000 barn med missbruksföräldrar. Kommunen är en av flera som har stödverksamheter för sådana här barn. I Falköping har 20-åriga Linda varit med i tonårsgruppen ”Full Koll” efter att ha levt med missbrukande föräldrar i barndomen.

* * *

Sommarland vill ta upp konkurensen med Liseberg. Till sommaren invigs en berg- och dalbana på Skara sommarland. Den blir första steget mot att bli en tivolipark med fler åkattraktioner. År 2013 är målet att sommarland ska vara utbyggt för att upp konkurrensen med Liseberg.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista