1 av 2
Torsk går att köpa i de flesta mataffärer vi har undersökt.
2 av 2
Sardar Mohammadi och Jeremy Oromojor lagar mat i Vara.

Skaraborg Direkt måndag 20 oktober

Emtunga Offshore saknar pengar. Efter att företagets största kund ställt in betalningarna saknas 90 miljoner kronor akut för Emtunga Offshore, som tillverkar bostadsmoduler till oljeplattformar. Det motsvarar nästan eb femtedel av företagets omsättning och Emtunga Offshore ansökte därför om rekonstruktion hos Lidköpings tingsrätt i dag. Det innebär att de kan skjuta på utbetalningar i upp till tre månader.

* * *

Hotad fisk går att köpa ändå. I den undersökning som Sveriges Radio har gjort visar det sig att många av de fisksorter som Världsnaturfonden klassar som utrotningshotade finns att köpa i de flesta butiker. Kunderna är förvånade och handlarna skyller på att det finns en efterfrågan från kunderna.

* * *

Svenskundervisning med matlagning. Att laga mat tillsammans kan vara ett sätt att lära sig svenska, om man har kommit till Sverige som invandrare. Det tror i alla fall de ansvariga för svenskundervisningen i Vara. Det är männen som ska lära sig laga köttbullar med brunsås och potatis.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista