1 av 3
Gården utanför Kvänum med misstänkt smitta är nu avspärrad.
2 av 3
Tore Rapp, delägare i en elfirma i Axvall som fått besök.
3 av 3
Slaktade laxar på en odling i Norge.

Skaraborg Direkt tisdag 21 oktober

Misstänkt fågelinfluensa på Kvänumsgård. Efter att rutinprover på 34 gäss visat sig vara positiva har Jordbruksverket beslutat att spärra av en gård utanför Kvänum. Nya tester ska visa om viruset är av den aggressiva sort som också smittat människor.

* * *

Arbetsmiljö granskas på byggföretag. Arbetsplatsolyckor med dödlig utgång i Sverige har ökat mellan åren 2005-2007 med 11, 7%, enligt Arbetsmiljöverkets siffror. För att öka säkerheten pågår just nu inspektioner på flera små byggföretag i Skaraborg eftersom byggbranschen är särskilt utsatt.

* * *

Slaktas i Norge, skivas i Thailand. Flera stora butikskedjor i Skaraborg säljer fryst lax som är odlad i Norge, men som transporterats till Thailand för att filéas och förpackas innan den slutligen hamnar i butikernas frysdiskar här hemma. Enligt Sveriges Radios undersökning finns den här laxen i två tredjedelar av våra butiker.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista