1 av 3
Hans Sandén, kommunchef, och Marie-Louise Abrahamsson, Lärarförbundet i Gullspång.
2 av 3
Ännu har ingen blåtunga hittats i Skaraborg.
3 av 3
Peter Lidström, Mikael Ullberg, Ulrika Olausson, Andreas Ljung och Stig Torstensson.

Skaraborg Direkt onsdag 22 oktober

Blåtunga allt närmare. Förra fredagen utvidgades riskområdet för blåtungaviruset i Skaraborg, så att nästan hela området nu räknas dit. Det är idisslare som är i fara, och en som har fått problem är mjölkbonden Martin Pettersson i Töreboda. Efter sommarbetet i Småland skulle korna hem, och det har kostat tiotusentals kronor i provtagningar.

* * *

Kris för Askos ägare. Italienska vitvarukoncernen Antonio Merloni saknar pengar och kommer att rekonstrueras med hjälp av italienska staten. Sedan 2000 äger koncernen också Asko Appliances med runt 500 anställda i Jung. Men den fabriken står ännu så länge utanför krisen.

* * *

Gullspång har bästa skolan i år igen. Lärarförbundet rankar varje år hur landets kommuner avseende skolan. För andra året i rad är Gullspång den bästa kommunen i Skaraborg och placerar sig på plats 24 i hela landet.

* * * 

Ljung för revytraditionen vidare i Skara. För första gången sedan 2001 ska det spelas revy i Skara. Det är bland annat sonen Andreas som ska axla sin pappa Mats mantel.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista