1 av 2
Eva Mohlén, ordförande för Adoptionscentrum Skaraborg
2 av 2
Torbjörn Borg och Morgan Alling

Skaraborg Direkt torsdag 23 oktober

Stopp för adoptioner från Vietnam. Regeringen stoppar adoptioner från Vietnam till Sverige. Eva Mohlén, ordförande i Adoptionscentrum Skaraborg, tycker att det är fel. Hon menar att de svenska adoptionsbyråerna inte skulle samarbeta med korrumperade kontakter.

* * *

Elevers läslust ska öka. Flera skolor i Skövde kommun har under veckan bok-och berättardagar, med besök av författare och illustratörer.

* * *

Extra miljoner till Högskolan i Skövde. Högskolan i Skövde får 6 miljoner kronor extra i regeringens forskningsproposition. Rektorn Leif Larsson är nöjd.

* * *

Försvaret övar på att släppa ner mat från luften. Idag genomfördes en övning vid Klagstorp i Skövde, där ett Herculesplan släppte sexton stora lådor, som vägde ett ton vardera.

* * *

Morgan Alling till Skövde. Skådespelaren Morgan Alling kommer till Skövde på torsdagskvällen med sin föreställning Fullsatt, där han själv spelar 40 roller, inklämd i en liten skrubb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".