Bo Jernberg och Robert Skogh

Skaraborg Direkt torsdag 30 oktober

Inget mord eller dråp. Tingsrätten i Skövde ogillar åtalet mot den 54-årige man som stått anklagad för att ha tagit livet av sin sambo. Tingsätten friar den åtalade, eftersom man inte anser att det har med mord eller dråp att göra. 54-åringens försvarsadvokat, Tore Brandtler, anser att domen är välskriven.

* * *

På med solglasögon. Nu är det lektid för den hotade Gullspångslaxen och öringen. I år har fler fiskar än någonsin kommit för att leka vid laxtrappan i Gullspångsälven. Bo Jernberg, fisketillsynesman, ger tips om hur man ska få syn på fiskarna.

* * *

Sexdömd till arbetsdomstolen. Den krögare från Skara som i går dömdes till dagsböter och skadestånd för sexuellt ofredande av anställda, kommer nu också att att anmälas till arbetsdomstolen. Det avslöjar Tony Andersson, som är ombudsman vid Hotell- och restauranganställdas förbund.

* * *

Ung succécoach. Säsongen har börjat bra för St Helena basket från Skövde. Laget ligger i toppen av division ett och styrs i år av en 21-åring från Stockholm. Fredrik Blomqvist tog steget från storstad till småstad och tycker inte hans unga ålder är en nackdel.

* * * 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".