1 av 2
Skogsbränder i Australien. Foto: Scanpix.
2 av 2
Annelie Bjerkne, handelsutvecklare i Skövde, Joachim Wiberg, chef på Elgiganten, och Christer Landegren, chef för privatkontoret på Nordea, berättade om Skövdes nya affärsplan. Foto: Magnus Ljung / SR Skaraborg.

Skaraborg Direkt onsdag 11 februari

I Skaraborg Direkt onsdag har det handlat en hel del om uran.

Vi har bland annat hört Gustav Åkerblom som är företaget Continental Precious Minerals direktör i Sverige berätta om de stundande provborrningarna efter uran på Billingen.
Vi har även hört Skövdes kommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen Leif Johansson (C) som är samordnare för de Skaraborgska kommunerna samt de intresseorganisationer som är mot en eventuell framtida uranbrytning. Idag onsdag har det hållits möte. En målsättning är att få till en lagändring eftersom man menar att minerallagen är för gammalmodig.

Vi har även fått en direktrapport från det brandhärjade Australien. Maria Frimodig från Kvänum berättar från sin resa i södra Australien.

Skövde har fått en ny affärsplan. Vad denna plan innebär berättade Skövde kommuns handelsutvecklare Annelie Bjerkne om.

Dessutom startade en ny vinserie med vinkännaren .

Detta och mycket mer i Skaraborg Direkt efter klockan 15.00. Hela programmet finns att lyssna på igen i .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".