Foto: Scanpix

Skaraborg Direkt torsdag 12 februari

Skatteverket har i ett projekt granskat byggbranschen och ser att den organiserade brottsligheten ökar. 30 procent av den svarta arbetskraften har kopplingar till organiserad brottslighet, enligt rikssamordnaren Pia Bergman. Det innebär bland annat att staten varje år förlorar 66 miljarder i skatteintäkter.

I dag presenterades innehållet i statens nya kulturutredning. En slutsats är bland annat att kulturen ska spridas över större delar av landet. Det ligger helt i linje med det arbete som startades av bland andra förre moderate riksdagspolitikern Lars Hjertén. ”Utredningen lyfter fram vårt tioåriga arbete och har lyssnat på oss”, hävdar en stolt Conny Brännberg (KD), som är vice ordförande i regionens kulturnämnd.

Dom nya hastighetsgränserna ger fler fartsyndare. Det har blivit mer än en fördubbling av fartsyndare på de sträckor som fått sänkt hastighetgräns enligt en undersökning.

Vara kommun har bland den högsta arbetslösheten i hela landet sett till antalet invånare. Vi har pratat med Richard Pettersson som jobbade på Pharmadule Emtunga. Han är en av dom som varslades i början av november och som nu är arbetslös.

Hela programmet finns att lyssna på igen i .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".