Maria Jansson

Vi ska till Österrike idag för att möta veckans Skaraborgare i världen. Hon heter Maria Jansson,  är 32 år och bor i staden Eisenstadt som för intresserade av klassisk musik är mest bekant som staden där den store kompositören Joseph Haydn bodde och arbetade i många år.

Maria Jansson är född och uppvuxen i och kring Skövde. Hon är utbildad hotellreceptionist men har främst arbetat i olika butiker i Skövde. Hon är även utbildad homeopat.

2002 flyttade hon från Skövde till Göteborg och 2006 till Eisenstadt i Österrike, där Marias sambo Gert har sina syskon. Gert är född i Österrike men har bott större delen av sitt liv i Sverige.

Maria Jansson arbetar via dator/internet för sin pappas företag Svensk Husdeklaration i Skövde. Hon bor i ett tidigare militärområde i Eisenstadt, Österrike. Eisenstadt är huvudstad i förbundslandet Burgenland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista