1 av 3
Forskaren Anna Syberfeldt har koll på GPS:en. Foto: Malin Ulfhager/SR Skaraborg.
2 av 3
FKIK inför säsongen 2009. Foto: Torbjörn Nilsson/SR Skaraborg.
3 av 3
Utbyte med presenter.

Skaraborg Direkt tisdag 14 april

Intelligent sophämtning i Skövde. Färre tömningar och enklare arbete för sophämtarna. Det ska bli resultatet av ett samarbete mellan Högskolan i Skövde och kommunen. Sensorer som känner av hur full en container är och GPS guidar sophämtaren rätt. (Lyssna efter 15.00)

Dags för fotboll i Falköping. På lördag är det dags för premiär i damernas söderetta i fotboll. Falköpings KIK, som förra säsongen slutade trea i serien, har tappat både målvakt och tränare, men fått tillbaka skadade Sandra Krantz. (Lyssna efter 15.30)

Thailändskt i Vara. Åtta thailändska ungdomar har kommit till Vara tillsammans med åtta svenska ungdomar för att bo och praktisera i kommunen i tre månader. I helgen träffades hela gruppen i Edsvära och hade tårtkalas. På bilden får Josefin Söderlund en födelsedagspresent av Mujahidah Saait. (Lyssna efter 15.00)

Hela programmet finns att lyssna på i .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".