Lisbet Ericsson är rektor på Gallernäsets skola. Foto: Marie Schnell Forkman/SR Skaraborg

Skaraborg Direkt tisdag 28 april

SOS Alarm ger kritiker rätt. SOS Alarm har de senaste dagarna fått utstå besk kritik i två olika fall. Det handlar om två situationer där den som larmat SOS fått nej till ambulans och istället ombetts att själva köra den skadade till sjukhus. I dag ställer vi Sverker Pettersson, kundansvarig på SOS Alarm, till svars och han erkänner att det finns klara brister i hanteringen av dessa ärenden.

Landsbygdsskola fick sin dom. Efter många år av ovisshet kom igår kväll det definitiva beslutet att Gallernäsets skola i Otterbäcken läggs ner. Skolan har idag bara 34 elever.

Fullmäktige i Vara förordar hästarena.  Men redan innan mötet i går kväll samlades ryttare utanför Vara konserthus för att påverka politikerna införa avgörandet. En av dem var Jessica Andersson från Varaortens ryttarförening, som vi hörde i dagens program..


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".