1 av 3
2 av 3
Glada vinnare! Bo Källström, ordförande i lärarförbundet, Gunilla Kindberg, utvecklingschef på Lidköpings kommun, Åsa Fouganthine, vice ordförande i lärarförbundet i Lidköping, och Mario Melani, ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Lidköping. Foto: Magnus Ljung / SR Skaraborg.
3 av 3
Jobbcoach Carina Lindh tillsammans Lubomir Stavrev. Foto: Lisa Andersson / SR Skaraborg.

Skaraborg Direkt onsdag 7 oktober

Idag hör du tränarna i Skövde IK, Mikael Kvarnström, och Mariestad Bois, Andreas Custemo, inför kvällens stora hockeyderby som sänds i  i P4 Skaraborg efter klockan 19.30.

I dag avslöjades vilken kommun som blir världens bästa Skolkommun i Skaraborg i år. Priset gick i år till Lidköpings kommun.

Det har presenterats en undersökning som visar att var femte svensk som drabbades av tsunamin i Thailand fortfarande mår så illa att det påverkar deras vardag. Vi hör prästen Bertil Rosén berätta om sina upplevelser och erfarenheter under arbetet direkt efter katastrofen. Han är inte förvånad över att många fortfarande påverkas så mycket av katastrofen.

Idag presenterade utredare Mats Svegfors (tillika vd för Sveriges Radio) Filmutredningen. Den innebar inget förslag till nytt filmavtal men istället föreslås en statlig filmpolitik där höjd moms på biobiljetter ska finansiera svensk film. Frågan är vad höjda biljettpriser skulle betyda för biograferna i Skarborg? Vi hör Therese Albien platschef på Biografen Grand i Skara berätta.

Vad gör en jobbcoach egentligen? Det hoppas vi kunna svara på i slutet av dagens Skaraborg Direkt. Jobbcoacher har i och för sig funnits ett tag men aldrig har det annonserats så mycket om deras tjänster. När IAC i Tidaholm sa upp sina anställda så anlitades omställningsföretag med jobbcoacher. Men vad gör egentligen en jobbcoach och finns det jobb som aldrig annonseras ut?

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".