1 av 3
Robin Berglund och Jonas Wahlstedt studerar dataspelsutveckling. Foto: Marie Schnell Forkman / SR Skaraborg
2 av 3
Svensk minnesceremoni i Khao lak ett år efter flodvågskatastrofen. Foto: Dan Hansson/Scanpix.
3 av 3
Herta Müller, glad i dag och tio miljoner kronor rikare. Foto: Jack Mikrut/Scanpix.

Skaraborg Direkt torsdag 8 oktober

Sorgen – fem år senare. En ny studie bland de som överlevde flodvågskatastrofen julen 2004 visar att de flesta mår ganska bra i dag. Träffa Sten Kjellander som förlorade sin 4-åriga dotter, men överlevde tillsammans med sin fru och då 7-årige son. Han berättar hur livet är i dag och hur han har hanterat det som har hänt.

* * *

Nobelpristagaren ny bekantskap för många. Det blev tysk-rumänska Herta Müller som får årets Nobelpris i litteratur. Några av hennes böcker finns översatta till svenska, men på biblioteket i Falköping fanns bara två romaner att låna, och de försvann snabbt på eftermiddagen.

* * *

Dataspelsbranschen har en svacka just nu, men Per Strömbäck, som är talesperson för organisationen Dataspelsbranschen, tror på en vändning. I går var han på Högskolan i Skövde och föreläste för studenterna om hur man överlever i branschen. Det viktigaste är att kunna marknadsföra sig, säger han.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".