Årets vinnare i Melodifestivalen med låten "La voix". I årets melodifestival är det med två bidrag från Skaraborg, kanske någon av dessa blir vinnare? Foto: Maja Suslin / Scanpix.

Skaraborg Direkt onsdag 13 oktober

Idag presenterades årets melodifestivalbidrag. Vi hör en Skaraborgare som fått med sin låt i Melodifestivalen. Kristian Wejshag är debutant som låtskrivare i Melodifestivalen, men han har skrivit tillsammans med en av de stora, nämligen Lars "Dille" Diedricson som tidigare vunnit hela den stora Eurovision sång contest med låten "Take me to your heaven".

I dagens Skaraborg Direkt hör du även Skaraborgs färskaste VM-guldmedaljör. Han heter Stig Svensson, är bågskytt och kommer från Skövde. Stig har tagit inte mindre än två guldmedaljer vid pågående VM i Australien.

Turerna kring Skara Skolscen fortsätter. Igår fick dock de elever som kommit in besked om att de verkligen får gå utbildningen. Vi hör Jonna Ljunggren berätta om hur det är att nu äntligen fått besked om att utbildningen verkligen startar.


I onsdagens Skaraborg Direkt hörde vi även om båtstölder i Lidköping. Polisen Per-Anders Jansson berättde om en dyrbar båt som stulits från ett företag under natten.

Vi hörde även Håkan Olsson, utvecklingschef på Gotska fastighets AB som ska bygga köpcentrum i Lidköping.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".