1 av 3
I Skaraborg Direkt hör vi om två tappra vandrare. Foto: Björn Larsson Ask / Scanpix.
2 av 3
Geely lägger bud på Volvo. Foto: Ng Han Guan / Scanpix.
3 av 3
Gunnar Fransson och Sven Östlund i studion hos P4 Skaraborg. Foto: Magnus Ljung / SR Skaraborg.

Onsdag 28 oktober

I dagens Skaraborg Direkt får vi träffa två uthålliga vandrare som gått hela vägen från Lidköping till Karlstad. En liten nätt promenad på cirka 20 mil. Det var sex elever från Hotell- och restaurangutbildningen på De la Gardiegymnasiet i Lidköping som startade. Nu är det bara två kvar, Malin Martinsson och Alexander Wikström.

Vinexperten Svein-Erik Tronstad kommer till studion och berättar om höstens och vinterns viner.

Vi hör även om hur maten i skolorna ska kunna bli bättre. Stjärnkocken Paul Svensson från Matakuten besökte Skövde för att inspirera till bättre skolmat. Vi var där.

Just nu startas en studie som ska ta reda på om Omega 3/6-fettsyror kan förbättra läsförmåga och inlärning hos barn i vanliga skolklasser. Hör specialpedagog Gunnar Fransson och psykologen Sven Östlund berätta om studien i Skaraborg Direkt.

Det blir även någon lokal kommentar på att det kinesiska företaget Geely lägger ett bud på Volvo personvagnar.

Vi hörde även om att Banverket nu bygger om några korsningar järnvägen mellan Håkantorp och Lidköping.

I Skaraborg Direkt hörde vi även Lars Andrén, solenergiexpert, berätta om framtiden för solkraften i Sverige. Han är just nu ute på en miniturné i Skaraborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".