Torsdag 29 oktober

Vi är Europas gottegrisar. I inget annat land i EU äts det så mycket godis som i Sverige, 17 kilo per person och år. Vi frågar psykologen Mervyn Gifford hur det kommer sig och han jämför med sitt hemland Nordirland där det inte finns lika mycket lösgodis och där lördagsgodis som belöning är ett okänt fenomen. Och det verkar som att han får medhåll av de kunder vi träffade i en butiks godisdiskar inför Halloween.

* * *

Träffa Villa inför premiären. Till helgen är det så dags för bandyspelarna i Villa Lidköping att snöra på sig skridskorna när laget gör sin premiärmatch i elitserien, borta mot Katrineholm. Villa, som förra säsongen missade slutspelet, har inför årets säsong förstärkt laget med två ryska spelare. Johan Andersson vände hem från proffsspel i Dynamo Kazan och Denis Riabchevski är ny ryss från Vetlanda. Och till jul får de dessutom inviga den nya bandyhallen i Lidköping.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista