Onsdag 4 november

Den senaste tiden har ett flertal handlare utsatts för rån i Skaraborg. Senast slog två maskerade och beväpnade rånare till mot en vägkrog vid E20, några kilometer söder om Vara.

Vi pratar med Svensk handels säkerhetschef Dick Malmlund. Han efterlyser lagändringar för att komma till rätta med rånen som han kallar ett samhällsproblem. Vi hörde även butiksföreståndaren Richard Christensen, Sven Granath utredare på Brottsförebyggande rådet och polisen Göran Johansson.***

Vi hör röster från Skövde AIK inför kvällens avgörande match mot Trollhättan. I potten ligger en plats i fotbollens "superetta".

***

Vi tar även reda på vad som krävs för att bli framgångsrik i . Tävlingen som drar igång nu på torsdag den 5 november med uttagningar.

***

Hösten börjar övergå i vinter och nu drar filmfestivalsäsongen igång på allvar. Till helgen startar Skövde filmfestival och nästa helg är det dags för Skara filmfestival. Vi pratar med ordföranden för Skövde filmfestival Jenny Nyholm samt ordföranden för Skara filmfestival Karin Beckman.


***

Detta och mycket mer hör du i dagens Skaraborg Direkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista