1 av 2
Bert Karlsson och Ian Wachtmeister i riksdagen. Foto: Rikard Collsiöö/Scanpix.
2 av 2
Jessica Nilsson och sonen Truls väntar på att läkemedelsverket ska besluta om vaccin för barn.

Onsdag 11 november

I dagens Skaraborg Direkt startar serien om . Serien som sänds i fem delar handlar om partiet Ny demokrati som startades av Bert Karlsson och Ian Wachtmeister för snart 20 år sedan.

***

Efter klockan 17.00 kommer P4 Skaraborgs egen Vinexpert  till studion och berättar vidare om höstens och vinterns viner. Idag är det de röda vinerna som ska avhandlas.

***

Vi hör även riksdagsmannen Cecilia Widegren (M) ledamot i socialutskottet angående att Kärnsjukhuset i Skövde inte följer vårdgarantin.

***

I Skaraborg Direkt har vi även hört om Kärnsjukhuset i Skövde där situationen för dom anställda blivit ohållbar. Det säger flera av sköterskorna till Radio Skaraborg. Skaraborgs sjukhus ska spara 150 miljoner kronor, och på kirurgiavdelningarna får man dra ett särskilt tungt lass. Färre anställda ska klara av fler arbetsuppgifter, och en som börjar tröttna är sjuksköterskan Annika Vikberg.

***

I veckan ska Läkemedelsverket besluta om barn från sex månader till tre år ska tillåtas att få vaccin mot den så kallade svininfluensan. Vi har pratat med oroliga föräldrar på familjecentralen i Skara.

***

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".