1 av 2
Inget strö. Bilden är tagen på en gård i Varatrakten. Foto: Djurrättsalliansen.
2 av 2
Tomas Redigh och Daniel Larsson är Rymdreglage. Här filmar de en av sina populära videos. Foto: Christopher Johansson/SR Skaraborg.

Tisdag 24 november

Upprörande bilder från grisgårdar. Tre grisgårdar i Skaraborg anklagas för att bryta mot djurskyddslagen efter Djurrättsalliansens granskning av ett hundratal gårdar runt om i landet. Grisar med bölder, som levt i smuts och visat apati är bara några av det som Djurättsalliansen dokumenterat.

Cecilia Widegren (M), riksdagsledamot, säger att hon blir upprörd över djur som vanvårdas, men tycker inte att sättet som det hela har avslöjats på är rätt. En enskild grupp får inte ta sig in hos andra så här, menar hon.

* * *

De har fyra miljoner tittare. Musik- och filmgruppen Rymdreglage håller till i Norra Vånga utanför Skara. Därifrån har de nått hela världen med sin konst. Över 4,3 miljoner människor har tittat på deras videor på You Tube.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista