Torsdag 26 november

Mammor anklagar tingsrätten för kidnappat barn. Kim, som du hörde i våra nyheter i morse, fick sin 6-årige son bortförd till Iran av sin fd man. Tingsrätten hade nämligen beslutat att han skulle få umgås ensam med sonen, trots att han tidigare försökt olovligen ta honom med sig.

Nu fruktar Jacklin att samma sak med hennes barn. Pappan har vid flera tillfällen sagt att han ska ta med barnen till Afrika, ändå har tingsrätten precis fattat beslutet att han ska få träffa sina två barn ensam, istället för med en kontaktperson.

* * *

Pressad partisekreterare. Anders Flanking (C), partisekreterare och fd kommunalråd i Skövde, får kritik av högljudda partikamrater med riksdagsmannen Fredrik Federley i spetsen, som menar att det är hans fel att Centern gjorde ett dåligt EU-val och nu ligger illa till i opinionsmätningarna. Men själv tar han lätt på kritiken.

* * *

En vanlig söndag i Svenska kyrkan. Falköpings pastorat har gjort en utredning om hur många som egentligen besöker gudstjänsterna. En på många sätt dyster läsning för kyrkoledningen. Det är inte ovanligt med bara en handfull besökare en vanlig söndag.

* * *

I avsnitt två i vår serie om klimathotet i Skaraborg var vi i Lidköping och pratade om konsekvenserna av den förväntade höjningen av vattennivån i Vänern.