Onsdag 16 december

Klimatmötet i Köpenhamn är inne på sin andra vecka. På plats för att försöka påverka är tusentals människor. En av dessa är Greenpeace-volontären Claes Uvesten från Tibro. Vi hör honom berätta om hur det är att vara mitt i händelsernas centrum.

***

Vänsterpartiets ordförande i Tibro, Leif Mellberg, är polisanmäld för att ha förskingrat halva partikassan. I dagens Skaraborg Direkt hör du Vänsterpartiets distriktsordförande i Skaraborg Lars-Göran Asp berätta hur partiet har agerat och hur man kommer att agera i framtiden.

***

Det blir även en rapport från Lidköping där vasst grus ställer till det för bilister och cyklister. Vi hör lidköpingsbor som berättar om ständiga punkteringar.

***

Efter 17.00 kommer filmaren Stefan Quinth från Vedum till studion. Idag har han pressvisning för sin nya film "En Västgötsk Pilgrim". Filmen handlar om Rolf Enander som när han blev uppsagd från sitt arbete började pilgrimsvandra.

***

Sveriges enda fast anställda vokalkvartett firar nu i höst 20 år. Dom startade 1989 i Skövde som Skaraborgs Vokalkvartett, men numera heter dom Vokalkvartetten Vox, å är en del av Vara Konserthus. I torsdags medverkade dom i Skövde Konsthall vid en välbesökt lunchkonsert, å på repertoaren stod förstås julsånger - i olika former.