1 av 2
Hanna Hedlund och Christoffer Wollter spelar huvudrollerna i vårens stora musikal på Göteborgsoperans Skövdescen. Foto: Jens Prytz/SR Skaraborg.
2 av 2
Regionrådet Kent Johansson (C) är just nu i Detroit på bilmässa. Foto: Alexander von Sydow/Scanpix.

Måndag 11 januari

Politiker på bilmässa i USA för att rädda Saab. I dag meddelade GM på nytt att de ämnar att lägga ner Saab. Vice VD:n Bob Lutz sa till Reuters att inget av de bud från potentiella köpare som kommit in är finansiellt bättre för GM än en nedläggning. Samtidigt finns en delegation med svenska politiker på plats när bilmässan i Detroit inleds i dag. En av dem är regionrådet Kent Johansson (C).

* * *

Två år till med opera i Skövde. Kommunen och Göteborgsoperan är överens om att verksamheten blir kvar till och med 2011 och i dag började repetitionerna av vårens stora musikalpremiär på Skövdescenen. Träffa stjärnorna Hanna Hedlund och Christoffer Wollter från "The last five years", en modern musikal om ett par som ser tillbaka på sin stormiga kärlekshistoria.

* * *

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista